Wyposażenie restauracji – co warto mieć

Restauracja powinna być bardzo dobrze wyposażona, aby móc sprawnie i profesjonalnie prowadzić pełnić swoją funkcję. Właściwe jej wyposażenie ułatwia przygotowanie potraw oraz polepsza obsługę klient. Pomieszczenie porządkowe i socjalne W każdej restauracji powinno się znaleźć pomieszczenie na różnego rodzaju sprzętu. Taki pokój warto wyposażyć w szafę porządkową, która posiada w…

Czytaj dalej

Niezbędny produkt w eleganckiej restauracji – obrączki do serwetek

Obrączki do serwetek

Po czym można poznać, że znajdujemy się w eleganckiej restauracji? Na pewno po szykownym wystroju wnętrza, atrakcyjnych menu i kompetentnej obsłudze – takie rzeczy to standard. Jednak jeśli chcemy naprawdę zrobić wrażenie na osobach przestępujących progi naszej restauracji, musimy pamiętać o detalach, na które nie zwracają uwagi właściciele lokali o…

Czytaj dalej

Jakie są sztućce paterowane?

Zestaw sztućców

We współczesnym świecie coraz częściej zapominamy o oczywistych sprawach i odpowiednim czyszczeniu zastawy stołowej. Jednak są sytuacje, gdy specjalne produkty wymagają szczególnej troski i zaangażowania. Podobnie jest ze sztućcami paterowanymi, czyli takimi, które są pokryte srebrem lub złotem. Czy wiesz, jak o nie dbać?

Czytaj dalej

Jak podawać desery i lody?

Deser lodowy

Podczas przyjęć i różnego rodzaju spotkań, szczególnie w trakcie upalnego lata często decydujemy się na spożywanie pysznych deserów i lodów. Pytanie brzmi: W czym je podawać, jeśli urządzamy przyjęcie w domu? Oto kilka podpowiedzi, które ułatwią Ci wybranie odpowiednich naczyń i ułatwią ich podanie gościom.

Czytaj dalej